Nici sucevenii nu abandonează

Încă o zi de protest

> Ieri s-au solidarizat cu protestatarii și membri ai sindicatelor
Sucevenii au ieșit și aseară în stradă, pentru a protesta în solidar cu românii din atâtea localități din țară. Câteva zeci de protestatari, tineri, mai puțin tineri, pensionari, oameni simpli, membri suceveni ai opoziției, studenți s-au adunat din nou în locul deja cunoscut tuturor nemulțumiților din Suceava, în fața Palatului Administrativ, cu aceeași îndârjire din ultimele 5-6 zile.
 

„Așa nu se mai poate”, „Jos Guvernul”, „Jos Băsescu” și „Vrem anticipate” „Demisia” au fost din nou cele mai folosite lozinci, strigate de toți într-un glas și de la om la om. Grupurilor obișnuite din ultimele zile ale protestatarilor s-au solidarizat aseară și membri ai sindicatelor sucevene. Aceștia n-au stat să înghețe mult în fața unei instituții aflate în întuneric ce părea nelocuită, ci au pornit, însoțiți de un grup de jandarmi, în marș pe străzile orașului. A fost un marș cu traseu prestabilit, protestatarii oprindu-se și la sediul PDL, și în fața Primăriei Suceava, pornind din centru, până la Catedrală, apoi coborând din nou pe artera principală a orașului pentru a reveni în fața Palatului Administrativ. Pe tot parcursul marșului, protestatarii au fluturat steagurile tricolore, au ținut sus pancarte și bannere pe care au scris ce i-a durut. „Jandarme nu uita, eu plătesc și pâinea ta”, „ Căpitane de vapor, ți-ai bătut joc de popor”, „Băsescu piratul”. Una dintre pancarde se distingea prin simplitate și mesaj: „Educație, Sănătate, Pensie, Libertate, Viață”. Au pornit în marș aproximativ 50 de persoane, dar pe artera principală au ajuns mai bine de 100, alți suceveni alăturându-se coloanei, pe drum, îndemnați cu „Nu stați în balcoane, că muriți de foame” sau pur și simplu direct în trotuar către un trecător pasiv cu „Hai omule, nu sta cu mâinile în buzunare, hai cu noi!” Din cele declarate de câțiva dintre participanți, protestul la Suceava va continua și astăzi.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: