Cătălin Nechifor

„Curtea Constituțională dă dovadă de lașitate”

Prin amânarea pronunțării asupra constituționalității legii de comasare a alegerilor, Curtea Constituțională dă dovadă de lașitate, este de părere liderul social-democraților suceveni, deputatul Cătălin Nechifor.
 

„Curtea Constituțională dă dovadă de lașitate, pentru că acum așteaptă orientarea vântului. Într-un stat normal, Curtea Constituțională ar trebui să delibereze indiferent de situația socială, pentru că este cel mai înalt for de respectare a democrației”, a declarat miercuri președintele PSD Suceava. Totodată, președintele social-democraților suceveni și-a exprimat surprinderea privind cererea Curții Constituționale de aflare a impactului financiar asupra Guvernului în cazul legii de comasare a alegerilor, întrucât nu este Curte de Conturi, ci stabilește constituționalitatea unei legi. „Curtea Constituțională nu este Curte de Conturi. Curtea Constituțională trebuie să dezbată dacă legea de comasare a alegerilor este constituțională sau nu. Dacă judecăm din prisma costurilor, atunci cel mai ieftin ar fi să nu mai organizăm alegeri, pentru că nu costă nimic”, a spus Nechifor. Curtea Constituțională a amânat pentru 25 ianuarie dezbaterea privind sesizarea de neconstituționalitate a Legii referitoare la comasarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale cu cele parlamentare. Decizia de amânare a fost luată pentru aflarea impactului financiar asupra Guvernului. USL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moțiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanții Uniunii menționând că cer Curții Constituționale “o atitudine de respect față de lege și democrație”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: