Românii din Italia, solidari cu manifestanții din România

„Cerem guvern tehnic”

Duminică, 22 ianuarie, începând cu ora 12.00, românii din Roma și din împrejurimi sunt chemați să picheteze sediul Ambasadei României la Roma, din via Via Nicolo Tartaglia, 36 (cartierul Parioli), în semn de solidaritate cu manifestanții care au ieșit în stradă în orașele României. Asociația Românilor din Italia, alături de alte asociații, îi cheamă la manifestație pe toți românii nemulțumiți de politica guvernului Băsescu – Boc, pentru a cere numirea unui guvern tehnic la București.
 

În scrisoarea expediată membrilor și simpatizanților de Asociația Românilor din Italia spunem: „În aceste zile, românii au ieșit în stradă pentru a cere demisia guvernului Boc și a președintelui Traian Băsescu. Noi, românii din diaspora, suntem solidari cu cei care cer demisia celor care au adus țara într-o situație catastrofală. Toate țările din Europa au luat măsuri de austeritate, dublate însă de măsuri de redresare și creștere economică. În România au fost luate doar măsuri de austeritate. Au fost tăiate salariile, pensiile și alocațiile sociale, au crescut taxele, accizele și TVA, au fost făcute concedieri în masă, au fost desființate spitale, efectul fiind o catastrofă socială de proporții. Jumătate din populația României se zbate în sărăcie, conform oricăror standarde, europene sau africane. Milioane de români și-au luat lumea în cap și au emigrat în căutarea unei vieți decente. Dar nimeni nu a emigrat de plăcere. Guvernul a declanșat un război contra populației, pretextul fiind cerințele FMI și ale Uniunii Europene. Nu se știe ce s-a făcut cu banii de la FMI și UE, se știe doar că generațiile viitoare au fost amanetate în contul datoriilor făcute acum. Suntem datori vânduți. În 1989, România nu avea datorii externe, acum avem o datorie externă publică și privată de aproape 100 de miliarde de euro, față de un produs intern brut de 120 de miliarde de euro. Banii împrumutați de la FMI nu au îmbunătățit situația populației, ci au fost folosiți în beneficiul băncilor străine care au speculat dorința de bunăstare a populației, în anii de boom economic. Acum, sute de mii de români nu mai reușesc să-și plătească datoriile la bănci, iar Guvernul i-a abandonat, pentru a nu supăra grupurile financiare de lobby care dau bani partidelor. În același timp, corupția și economia subterană au crescut, fiind evaluate la peste 30 de miliarde de euro. România este pe ultimul loc la infrastructură în Europa, avem doar 300 km de autostradă și jumătate de gospodării fără acces la apă curentă și canalizare. Agricultura și industria națională au fost puse la pământ, în timp ce importăm majoritatea alimentelor și a bunurilor de larg consum. Manevrele economice ale guvernului Boc au fost dictate de Traian Băsescu, șeful de la Cotroceni, care are controlul tuturor pârghiilor de decizie din statul român. Nu numai cei aflați azi la conducere sunt vinovați pentru această catastrofă. Toată clasa politică actuală are o responsabilitate. Politicienii nu mai reprezintă interesele alegătorilor lor, ci ale celor care le finanțează campaniile electorale. Soluția nu este înlocuirea PDL cu USL. Considerăm că starea actuală a României impune numirea unui guvern tehnic, așa cum s-a întâmplat în Italia. Un guvern tehnic care să nu mai fie controlat și șantajat de grupurile de interese din economie și finanțe. Un guvern care să scoată țara din criză. Români, veniți alături de noi pentru a participa la renașterea României!” (EUGEN TERTELEAC, președinte ARI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: