Protest viguros al sucevenilor aseară

Sucevenii au protestat din nou ieri seară în fața Palatului Administrativ și au făcut-o, pentru a doua seară consecutiv, cu forță, cu înverșunare.
 

De la ora 17, protestatarii au început să se adune pe trotuarul de lângă Biserica catolică, mai întâi în număr mic, apoi din ce în ce mai mulți. Au venit aseară să-și spună păsul și să strige ce-i doare foarte mulți pensionari, grupul lor fiind completat foarte curând de altele, formate din tineri, din membri suceveni ai partidelor de opoziție. Nu mai interesa pe nimeni aseară reforma în sănătate, nici măcar vestea că Raed Arafat s-a întors la ministerul din care demisionase în urmă cu câteva zile. Sucevenii întrebați de ce se află acolo, pentru ce protestează, vorbeau despre pensiile mici din care abia trăiesc, de industria Sucevei, cu miile de muncitori ce aveau locuri de muncă, și care a dispărut aproape definitiv, de traiul greu, de taxe, de guvernul ce le-a făcut viața imposibilă, guvernul „PD-Lepra”, cum a numit un sucevean partidul de guvernământ. Au apărut în mulțime steagurile tricolore și bannere purtate de tineri și mai vârstnici pe care scria, în general, aceleași lozinci pe care sucevenii le-au și strigat în parte aseară, cu putere. „Jos, guvernul Boc”, „Jos, Băsescu” „Nu vă fie frică și Băsescu pică” etc. Glasurile protestatarilor se uneau puternic în lozinci ca „Jos dictatorul” și deja aproape patentată „Ieși afară, javră ordinară”. Imediat după ora 19, mulțimea de suceveni a pornit, cu steaguri, bannere, vuvuzele, fluiere și portavoce, în marș pe câteva dintre străzile orașului, strigând către cei din case ce aveau urechi să audă: „Nu stați în balcoane, că muriți de foame” și alte lozinci la adresa guvernanților, dar și a autorităților locale. Jandarmii suceveni, aproximativ 15 la vedere, s-au mulțumit să stea deoparte sau să fotografieze grupurile din mulțime.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: