Apel la calm, rațiune și dialog

Protestele pașnice, organizate în condițiile legii, sunt legitime, dar violența stradală nu este acceptabilă și nici tolerată și este sancționată de lege, se arată într-un comunicat de presă remis ieri de Prefectura Suceava, în care se specifică că libertatea de exprimare este garantată de Constituția României, dar orice manifestare sau adunare publică trebuie să aibă loc în condițiile legii.
 

Prefectura adaugă că adunările publice trebuie să fie organizate, anunțate și aprobate de primarul unității administrativ-teritoriale, iar, până în prezent, la Primăria Suceava nu a fost înregistrată nicio cerere de aprobare de adunare publică. Totodată, în comunicat se menționează că este contravenție organizarea și desfășurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise, participarea la astfel de adunări, precum și instigarea prin orice mijloace, iar contravențiile se sancționează cu amendă de la 500 lei la 10.000 lei. Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, face apel la calm, la rațiune și la dialog între cetățeni și reprezentanții instituțiilor publice, în vederea soluționării, în măsura posibilităților, a problemelor economice, sociale sau de altă natură, cu care aceștia se confruntă, se mai arată în comunicat. În municipiul Suceava au fost organizate sâmbătă, duminică și luni, în fața Palatului Administrativ, proteste în care s-au scandat lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: