Selecționata „Moldova” s-a impus la „Cupa Comitetelor” de la București

La finele săptămânii precedente, la București, s-a desfășurat „Cupa Comitetelor” la rugbi pentru juniori sub 18 ani – U 18.
 

La competiție au participa selecționata „Moldova”, selecționata „București”, selecționata „Transilvania” și selecționata „Dobrogea”. Turneul a avut ca scop crearea lotului de rugbi U 18 care va participa la Campionatul European ce se va disputa în luna martie în Spania. La selecția preliminară a regiunilor Moldova Nord și Moldova Sud au fost prezenți, de la LPS Suceava, Lucian Strugariu, Răzvan Covaliu, Claudiu Iovu, Ciprian Burda, Ion Moroșan, Bogdan Nechita, Alexandru Cucoș, Ovidiu Melniciuc și Marius Tipa, iar de la CSȘ Gura Humorului, Andrei Drelciuc, Vlăduț Lăcătușu, Alexandru Vaman, Ilie Lupu, Marian Năstăsie, Răzvan Iftemie, Adrian Varvaroi, Vlad Nistor, Octavian Scolobiuc, Daniel Plai și Ionuț Cremenițchi. Pentru competiția găzduită de Capitală, de la Suceava au fost selecționați Răzvan Covaliu, Lucian Strugariu, Marius Tipa, Alexandru Cucoș, Ion Moroșan, Claudiu Iovu, în timp ce de la CSȘ Gura Humorului au fost aleși Vlad Nistor, Ionuț Cremenițchi, Daniel Plai, Octavian Scolobiuc și Andrei Drelciuc. În primul meci al „Cupei Comitetelor” selecționata „Moldova” a învins la capătul unui joc extrem de echilibrat selecționata „București” cu scorul de 22-15. Printre marcatori s-au numărat și sucevenii Nistor, Strugariu și Plai. În al doilea joc al competiției, și cel mai frumos de altfel, selecționata „Moldova” a trecut surprinzător de clar de selecționata „Transilvania” cu 38-0. În ultima partidă a „Cupei Comitetelor”, selecționata „Moldova” a învins și selecționata „Dobrogea” cu 22-0. „Am avut parte de condiții bune la această competiție și de vreme bună. Jucătorii noștri s-au mișcat foarte bine și au demonstrat că avem resurse. Mai mult chiar, jucătorii noștri au avut posibilitatea de a urmări pe viu un meci frumos din Cupa Challenge dintre selecționata «Lupii Bucureștiului» și Stade Francais. Pentru primul stagiu de pregătire al lotului național de juniori Under 18 al României au fost reținuți Lucian Strugariu și Răzvan Covaliu de la LPS Suceava și Vlad Nistor, Octavian Scolobiuc, Ionuț Cremenițchi și Daniel Plai de la CSȘ Gura Humorului. În lotul lărgit au mai fost aleși Marius Tipa, Alexandru Cucoș și Ion Moroșan”, a declarat antrenorul selecționatei „Moldova” și al echipei LPS Suceava, Dumitru Livadaru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: