Creștere a numărului de șomeri

> În decembrie, rata șomajului a crescut în județ cu 0,26% > Cu toate acestea, Suceava se menține sub rata medie a șomajului pe țară
 

Rata șomajului a atins, în județul Suceava, la sfârșitul lunii decembrie 2011, nivelul de 4,63%. Directorul executiv al Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava, Aurelia Focșa, declară că această nouă valoare o depășește cu 0,26% pe cea înregistrată în luna anterioară. Cu toate acestea, județul Suceava continuă să se mențină sub rata medie a șomajului pe țară, care în decembrie 2011 a fost de 5,12%. Șeful AJOFM informează că, în baza de date a instituției pe care o conduce figurează 11.908 persoane, numărul șomerilor de gen masculin depășindu-l pe cel al femeilor șomere înregistrate în evidențele agenției – 5.442. Conform directorul executiv al AJOFM, pe durata anului recent încheiat, 1009 șomeri au absolvit un curs de formare profesională, ponderea cea mai mare deținând-o tinerii în vârstă de sub 25 ani, respectiv 488 persoane. Aurelia Focșa mai arată că, încă de la început de an 2012, șomerii suceveni se pot califica în meseriile de agent de pază, brutar sau confecționer articole textile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: