Pe 17 ianuarie

Vasilică Pușcașu, la Înalta Curte de Casație și Justiție

Vasilică Pușcașu, de 35 de ani, din Suceava, reținut de polițiștii suceveni din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Intervenție Rapidă – IPJ Suceava, la acțiune participând și polițiști din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale, precum și o echipă de polițiști austrieci – va compărea, pe 17 ianuarie, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, la ora 13.30 fix, în recurs, introdus de procurorii români, recte suceveni.
 

Motivul: deși Curtea de Apel Suceava a dispus obligarea inculpatului de a nu părăsi localitatea de domiciliu o perioadă de 30 de zile, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a considerat necesar să facă recurs. Procurorii suceveni nu au participat la nicio acțiune de urmărire penală, sub nicio formă, în acest dosar. Redăm din motivarea Curții de Apel Suceava: „Se va face adresă către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în sensul de a ne comunica dacă persoana solicitată are afaceri judiciare, în caz afirmativ să (…) etc., nr. dosarului și calitatea acestuia, precum și ce calitate are acesta în dosarul penal (…)“. Tradus în termeni abordabili oamenilor simpli: dacă omul, Vasilică Pușcașu, persoana solicitată a fi predată autorităților austriece, cetățean român, are daraveri penale de rezolvat, rămâne de văzut ce și cum, pentru că, potrivit legii române, întâi le rezolvi în țară, iar numai pe urmă în străinătate. Conform datelor din mandatul emis de Parchetul din Wiener Neustadt, un oraș din Austria Inferioară, Vasilică Pușcașu este acuzat că, împreună cu alte persoane, a comis două jafuri armate. Faptele s-ar fi petrecut în zilele de 1 și 7 aprilie 2005, când Pușcașu și celelalte persoane au intrat armate în două sucursale bancare, de unde ar fi plecat cu 265.000 de euro, respectiv 70.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: