Bau-bau !

O adevărată dispută națională (unii îi spun „scandal”; însă acesta nu e național, e doar al unor grupări foarte interesate!) s-a declanșat de câteva zile în jurul viitorului unei structuri pe care cu toții o cunoaștem după abrevierea numelui: SMURD. Mai ieri (acum peste 20 de ani) la Tg. Mureș, apoi, pas cu pas, SMURD în toată țara! Culmea e că, în ce privește disputa, într-un fel sau altul, mai toată lumea ce despică firu-n patru pare a avea dreptate.
 

L.D. CLEMENT

Cei care apără forma actuală se sprijină, desigur, pe argumentul că de ce să strici ceva ce a dovedit că funcționează într-o țară și într-o vreme în care multe altele nu funcționează. Ar putea ei să fie acuzați că sunt prea puțin flexibili, că schimbările îi sperie? Noul, modelele altora… Da. Însă argumentul lor dintâi poate fi fluturat iar. Și pe urmă poate fi adusă în discuție vorba aceea, cum că ce astăzi merge mâine n-o să mai meargă, iar ce mâine stă poate să pornească voios poimâine… Însă termenul-cheie în tot acest dialog fierbinte este „privatizarea”. El, singurul, pare a fi Bau-bau în toată povestea care nu-i adoarme pe copii și care îi ține în insomnii pe adulți. Fiindcă dacă ar fi să enumerăm, așa, pentru liniștirea poporului, câteva „privatizări de succes”, ne blocăm, nu mai știm ce să spunem. Bau-bau!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: