Icoana „Umilenie”, la mănăstirea de la Roșiori pe stil vechi

Credincioși din județul Suceava au început joi dimineața pelerinajul la Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Mina” din satul Roșiori, comuna Forăști, acolo unde a fost depusă Icoana „Umilenie”, făcătoare de minuni și izvorâtoare de mir, ce întruchipează „chipul nefăcut de mână” al Maicii Domnului.
 

„Icoana a apărut prin minunea Sa într-o familie de creștini evlavioși din localitatea Locoti, regiunea Breansk din Rusia – fosta moșie a marelui cneaz Mihail Romanov, fratele mai mic al Țarului Nicolae al II-lea”, a explicat cetățeanul moldovean Mihail Gavriloi, ce a însoțit în calitate de translator delegația rusă la aducerea în țară a Sfintei icoane. Acesta susține că icoana este unică prin faptul că are două fețe, pe partea din spate a icoanei apărând chipul „nefăcut de mâna omului” ce întruchipează chipul Maicii Domnului, dar și al Mântuitorului Iisus Hristos în aceeași ipostază în care apare imprimat pe giulgiul din Torino. Zeci de suceveni au parcurs, joi dimineață, drumul către Mănăstirea din Roșiori, unii pe jos, alții cu mașinile, pentru a se ruga și pentru a atinge Sfânta icoană. „Am adus cu mine obiecte vestimentare ale copiilor și ale nepoților mei, căciuli, eșarfe sau batiste cu care am atins icoana izvorâtoare de mir. Am venit să mă rog pentru sănătatea lor, pentru iertarea păcatelor și pentru reușită în viață”, a declarat una dintre enoriașele venite să se închine la icoana „Umilenie”. După ce va pleca de la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina din satul Roșiori, comuna Forăști, icoana va porni în procesiune prin toată țara. „Am umblat prin toată lumea, însă atâta dragoste și atâta umilință cu care primește poporul român această icoană, nu am mai văzut. Preoți, călugări, măicuțe, femei, bărbați, copii, pe toți i-am văzut plângând când Maica Domnului pleacă dintr-un loc într-altul”, a povestit Mihail Gavriloi, el însuși cu lacrimi în ochi. Icoana din Rusia a ajuns pe pământ românesc în data de 27 decembrie și a stat în Mănăstirea din Slătioara, ce poartă hramul Schimbarea la Față, până miercuri seara, când a fost adusă la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Mina. Menționăm că înainte de a fi adusă în România, unde va ajunge pe la mai multe locașuri de cult, icoana „Umilenie” a fost purtată pe la mai multe biserici și mănăstiri din Republica Moldova. La mănăstirea gazdă, icoana rămâne până luni seara, la ora 20.00.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: