Suceava

Flori la bustul lui Mihai Eminescu

Înaintea plecării spre Călineștii lui Cuparencu, locul nașterii lui Gheorghe Eminovici, și spre Mănăstirea Putna, unde urma să fie decernat Premiul de excelență „Mihai Eminescu” pentru cel mai bun volum de exegeză eminesciană publicat în 2011, participanții la cea de a XXI-a ediție a Festivalului literar „Mihai Eminescu” s-­au reunit, ieri, la bustul poetului din Suceava, la o depunere omagială de coroane de flori.
 

Din partea autorităților și a instituțiilor de cultură au onorat manifestarea subprefect Angela Zarojanu, vicepreședintele Consiliului Județean Vasile Ilie (președintele CJ, Gheorghe Flutur, era anunțat a se întâlni cu scriitorii la Călinești), directorul Muzeului Bucovinei Emil Ursu, directorul Bibliotecii Bucovinei Gabriel Cărăbuș. În fața tuturor (urmărind cuminți întreg evenimentul, s-au alăturat asistenței, dintre tufele din dreapta soclului, și doi blânzi câini comunitari), au vorbit despre însemnătatea scriitorului omagiat și a aniversării din acest an poeta Carmen Veronica Steiciuc, din partea Centrului Cultural Bucovina, prozatorul Constantin Arcu, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni, Angela Zarojanu, Vasile Ilie, poetul Ion Cozmei, inclusiv cu informații din urmă cu aproape 20 de ani, când lucrarea sculptorului Ion Cârdei (1935), coborâtă din podul Liceului „Ștefan cel Mare”, a fost turnată în bronz și amplasată pe soclu lângă Biserica „Sf. Nicolae”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: