Președinții de asociații ar putea răspunde pentru accidentele de la reabilitarea termică a blocurilor

> „Dacă au loc incidente sau cazuri mortale, intervin responsabilități, chiar și responsabilități penale”, a avertizat șeful municipalității, Ion Lungu
 

Diriguitorii de asociații de proprietari din municipiul Suceava au fost avertizați, într-o întâlnire cu conducerea Primăriei și cu reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă, asupra obligației respectării prevederilor specifice sănătății și securității în muncă la anveloparea termică a blocurilor de locuințe. Edilul-șef Ion Lungu le-a spus președinților și administratorilor de asociații că sunt parte contractantă în programul de îmbunătățire a performanței energetice a imobilelor de locuit și că au responsabilități dintre cele mai serioase pe linia respectării regulilor de protecția muncii. „Trebuie ținut cont și de măsurile de protecția muncii. Chiar dacă în Suceava nu au fost accidente de acest gen, pentru persoanele care lucrează la reabilitări termice trebuie respectate normele specifice. Le-am recomandat președinților de asociații de proprietari să colaboreze cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru că ei sunt contractorii lucrărilor, iar dacă au loc incidente sau cazuri mortale, intervin responsabilități, chiar și responsabilități penale”, reliefează primul gospodar al urbei, arătând că la eliberarea autorizațiilor de construire vor fi solicitate și avizele pe linie de securitate și sănătate în muncă. Primăria municipiului Suceava a înaintat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului o listă cu circa 7500 de apartamente care ar putea face obiectul lucrărilor de anvelopare termică. Ion Lungu și-a exprimat speranța că, în 2012, vor putea fi accesate fonduri cât mai consistente, primele la rând urmând a fi blocurile din centrul Sucevei, unde au loc intervenții de realizare a parcărilor subterane și de reabilitare a pietonalului din preajmă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: