În județul Suceava, DSP a stabilit

Fiecare specialitate își organizează propriile dezbateri la Legea sănătății

Direcția de Sănătate Publică Suceava a trimis adrese către spitalele din județ, Serviciul Județean de Ambulanță și medicii de familie să organizeze dezbateri pe marginea proiectului Legii sănătății și să transmită propunerile DSP, pentru centralizare.
 

Aceasta, după ce ministrul sănătății, Ladislau Ritli, a cerut reprezentanților direcțiilor de sănătate, la videoconferința de marți, să se implice în dezbaterea noilor propuneri legislative. Șeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiței, ne-a declarat ieri că instituția sa nu va organiza propriile dezbateri, întrucât „e mai greu de discutat cu foarte mulți odată”, de aceea e mai bine ca dezbaterile să aibă loc pe fiecare specialitate în parte, conform calendarului stabilit de MSP. “Am trimis adrese către spitale, medici de familie, ambulanță ca fiecare specialitate să facă dezbateri și să ne transmită propunerile și comentariile referitoare la lege, iar noi să le centralizăm. Sunt dispus să mă deplasez în teritoriu, să luăm literă cu literă, punct cu punct din lege și să dezbatem. La videoconferință ni s-a spus că deja au început să vină propuneri și sunt mai multe la același articol, de aceea urmează ca noi să le centralizăm. Oricum, proiectul este pentru Legea-cadru și urmează să apară completări, care se vor face tocmai pe baza propunerilor făcute în timpul dezbaterilor”, a spus directorul DSP. Reamintim că Ministerul Sănătății a stabilit un calendar al dezbaterilor pe marginea proiectului Legii-cadru a sănătății. Astfel, în perioada 9-13 ianuarie vor participa la dezbateri Colegiul Medicilor din România, Colegiile Medicilor Dentiști și Farmaciștilor, Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România, Asociația spitalelor. Urmează, în perioada 16-20 ianuarie, printre alții, confederațiile sindicale reprezentative la nivel național, apoi asociațiile reprezentative ale pacienților (23-27 ianuarie), Uniunea Națională a Consiliilor Județene și grupurile de specialitate din Parlamentul României, în perioada 30 ianuarie-3 februarie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: