Eminescu, omagiat la Parlamentul European

Parlamentul European a adus, marți, 10 ianuarie, un omagiu poetului național al României, Mihai Eminescu, la 162 de ani de la nașterea sa, informează europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, într-un comunicat de presă.
 

Potrivit eurodeputatului sucevean, evenimentul s-a bucurat de un real succes, peste 400 de persoane onorând invitația, printre aceștia numărându-se și comisarul european Dacian Cioloș. „Astăzi, am avut onoarea și deosebita plăcere de a le prezenta colegilor mei din Parlamentul European o mică parte din ceea ce înseamnă neprețuita operă a lui Mihai Eminescu. Mă bucur nespus că am avut un public numeros și că am făcut o surpriză plăcută, la început de an, românilor care trăiesc în Bruxelles și care au venit în număr mare”, a declarat Petru Luhan, organizatorul manifestării. El a arătat că prima parte a evenimentului a constat într-un concert în memoria marelui poet. „Sala «Yehudi Menuhin» din Parlamentul European a răsunat în acordurile compozițiilor lui George Enescu, în interpretarea Claudiei Bara (pian) și George Tudorache (vioară). Mai apoi, publicul spectator a fost încântat de interpretarea magistrală a poeziei «Dormi» de Mihai Eminescu, atât în română cât și în franceză, a actorului Sebastian Radovici. A urmat un duet de excepție, Ioana Mihai (pian) și Mariana Iacob (mezzosoprană), care au transpus muzical poezii celebre ale lui Eminescu”, a precizat Luhan în comunicatul de presă. Totodată, europarlamentarul democrat-liberal a menționat că în a doua parte a evenimentului, au fost promovate o serie de produse bio din Bucovina, regiunea care a fost sursă de inspirație pentru atât de multe dintre operele marelui poet român. „Produsele excepționale din Bucovina au reușit, și de această dată, să îi impresioneze pe colegii mei europarlamentari”, a ținut să mai sublinieze Petru Luhan în documentul citat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: