A scăzut lungimea cozilor la achitarea dărilor

> Aproape 2000 de suceveni s-au prezentat la ghișee în primele două zile de plată, în vistieria locală intrând circa 500.000 de lei
 

Luni și marți, în primele două zile ale noului an fiscal, pe la ghișeele Primăriei Suceava au trecut 1960 de contribuabili, aceștia vărsând în pușculița comună 497.000 de lei, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu. „S-a încasat destul de bine și mulțumesc sucevenilor care au venit în primele zile să plătească taxe și impozite locale. Aceștia au dat dovadă de simț de responsabilitate civică, cele mai corecte fiind persoanele în vârstă, de regulă, cele care au bani mai puțini. Conform tradiției, am dat și eu acest exemplu, chitanța numărul 1 fiind eliberată pe numele familiei mele”, a subliniat șeful municipalității, adăugând că a dorit să dea un semnal de conștiință civică, „existând oameni care au bani și nu plătesc”. Primarul Lungu a informat că plata se poate face cash, cu cardurile la POS de la casierii și cu cardul pe internet, la adresa www.ghișeul.ro. Această din urmă modalitate, în urma adoptării unui program implementat în comun cu Ministerul Telecomunicațiilor, Suceava fiind singurul municipiu din Moldova în care sistemul în cauză funcționează. Tot pe internet, taxele și impozitele locale pot fi onorate în baza sistemului e-taxe, pe adresa www.primariasv-de.ro. Din păcate, accesările electronice sunt prea puține, doar 9 suceveni onorându-și obligațiile fiscale pe această cale. Contribuabilii persoane fizice care își achită anticipat și integral dările, până la 31 martie 2012, beneficiază de o scutire de 10% din valoarea acestora. Ieri, la primele ore, deja cozile la casierii erau mai scurte decât în zilele anterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: