A crescut numărul solicitanților cardului european de asigurări de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a eliberat anul trecut cu 27,3% mai multe carduri europene de asigurări de sănătate sau certificate provizorii de înlocuire, față de 2010, cele mai multe carduri fiind eliberate în lunile iunie și iulie.
 

Potrivit șefului CAS Suceava, ec. Victor Cristi Bleorțu, anul trecut au fost eliberate 6.567 carduri europene, față de 5.157 carduri în 2010. “Cele mai multe carduri din anul 2011 au fost solicitate și eliberate în lunile iulie (1049 carduri) și iunie (960 carduri), în luna august scăzând la 661 carduri, septembrie – 481 carduri, octombrie – 270 carduri, noiembrie – 424 carduri și decembrie – 295 carduri”, a precizat președintele director general al CAS Suceava. Cardul european sau certificatul provizoriu deschid dreptul titularului la servicii medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene. El nu poate fi folosit pentru tratarea afecțiunilor existente, în conformitate cu legislația statului respectiv, și nu poate fi utilizat pe teritoriul României. Cardul european este gratuit și este livrat ca scrisoare recomandată simplă la domiciliul persoanei asigurate, în termen de 7 zile lucrătoare de la data verificării actelor depuse de asigurat, introducerii datelor în sistemul informatic unic la nivel național și transmiterii solicitării de tipărire a acestuia. Cardul este livrat asiguratului personal, nefiind acceptată livrarea acestuia în cutia poștală, iar în cazul nerealizării livrării către asigurat a cardului, acesta va fi depus la CAS Suceava în termen de maxim 15 zile lucrătoare de la introducerea cererii de card în aplicația informatică, mai informează reprezentanții CAS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: