500.000 de lei de la bugetul local

> „Nu putem să dotăm la ultimul standard cabinetele școlare, iar medicii de acolo să lucreze pentru persoane din afara școlii”, a avertizat șeful administrației locale, Ion Lungu
 

Municipalitatea suceveană o va lăsa mai moale cu finanțarea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, în 2012 fiind rândul cabinetelor medicale școlare să beneficieze de fonduri pentru reabilitare și dotări cu aparatură medicală. Decizia vine după ce, în mai mulți ani consecutivi, către unitatea sanitară de urgență din reședința de județ a fost dat câte 1 milion de lei, cabinetele medicale urmând a avea parte, în acest exercițiu bugetar, de alocări de circa 500.000 de lei. „An de an, Primăria municipiului Suceava a acordat sume importante Spitalului Județean, la un minim de 1 milion de lei, de aceea, în 2012, probabil jumătate din această sumă o vom folosi și pentru spațiile cu destinație de cabinete medicale ale executivului”, relevă șeful administrativului municipal, menționând că acestea din urmă au fost preluate în administrare odată cu trecerea în subordonarea Primăriei a personalului medical școlar aferent. Lungu a menționat că există multe cabinete care au nevoie de reabilitări și a dat ca exemplu, în acest sens, dispensarul medical din cartierul Ițcani, o parte din spațiile acestuia nefiind cumpărate de către medicii care le-au deservit, conform legii. Edilul-șef a precizat că imobilul a fost afectat de inundațiile din 2011 și are nevoie de consolidare. De asemenea, Primăria ar dori să investească și în dotarea cu aparatură medicală, însă o parte dintre medici oferă servicii și către terți. „Vrem să facem reparații la cabinetele medicale de la școli și să alocăm, anul acesta, circa 500.000 de lei. La dotări sunt probleme, cei care au cabinete stomatologice lucrând și pentru alți oameni, și riscăm să încălcăm legea concurenței. Nu putem să dotăm la ultimul standard cabinetele școlare, iar medicii de acolo să lucreze pentru persoane din afara școlii”, a explicat șeful administrației locale, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: