Mulțumiri din partea energeticienilor către redacție (I)

Anul pe care l-am încheiat a marcat pentru noi, energeticienii, împlinirea a 125 de ani de la aprinderea pentru prima dată a luminii electrice în Bucovina și a 50 de ani de la 1 ianuarie 1961, data la care s-a înființat Întreprinderea Regională de Electricitate Suceava.
 

În coloanele ziarului pe care-l editați au apărut, prin bunăvoința dumneavoastră, un număr de articole premergătoare acestor evenimente sau prilejuite de sărbătorirea lor. Astfel, în articolul „Stația de transformare de 400/220/110 kV Suceava și magistrala de 400 kV a Moldovei”, am scris despre dezvoltarea sistemului energetic local, activitatea Secției de Înaltă Tensiune și a Secției PRAM, nominalizându-i pe aceia dintre angajați care s-au remarcat prin activitatea lor în aceste unități ale întreprinderii. În articolul „Epopeea electrificării satelor”, am scris despre atelierul de proiectare al întreprinderii, despre serviciile de investiții și electrificări rurale, care au asigurat finanțarea și urmărirea executării lucrărilor și, în mod special, despre Șantierul de Construcții Montaj al IRE Suceava – unitatea care a realizat electrificarea satelor în regiunea Suceava și care apoi, pe măsura dezvoltării sale, a preluat construcția microhidrocentralelor și a ajuns, la apogeul activității sale, să realizeze în premieră pe țară lucrări de înaltă tehnicitate, cum ar fi teleconducerea instalațiilor cu calculatoare de proces. În articolul „A fost odată ca niciodată” am scris despre activitatea de personal desfășurată în întreprindere, activitate care a stat la baza creșterii nivelului calitativ al pregătirii tuturor angajaților ei și a determinat ca IRE Suceava să devină unitate pilot pe țară, în domenii de vârf ale modernizării rețelelor electrice. Doresc ca în articolul de față să vă prezint mai întâi mulțumirile tuturor celor care s-au simțit onorați atunci când au citit aceste articole apărute în ziarul dumneavoastră. Mi-a mai rămas însă să scriu despre cei care au avut, prin munca lor, relația directă dintre furnizorul de energie electrică și consumatorul de energie electrică. În limbajul nostru, furnizorul este cel care are în gestiune rețeaua de distribuție, adică rețeaua de 110 kV și rețeaua de medie și joasă tensiune, iar consumatorul este cel care, de la abonații casnici la agenții economici și la instituțiile de orice mărime și până la unitățile industriale, utilizează energia electrică pentru buna desfășurare a activității lor. Îmi propun să o fac în edițiile ce vor urma și voi începe cu predecesorii. (va urma) Ing. OVIDIU MUSTAȚĂ, fost director al IRE Suceava

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: