Atenție, gaze !

Cei care au prins să facă ceva militărie, își amintesc că, la comanda „Atenție, gaze!” (dată de cineva cu grad mai tare, funcție mai mare și regizor al întregului scenariu al exercițiului), trebuia ca răcanii să-și pună de îndată masca „pe figură” și să se pitească în funcție de caz, în funcție de gaz. Dacă era din cel ușurel, pe burtă era cel mai bine: nu inspirai, nu vedeai (vizorii măștii se abureau repede). Trecea…
 

L.D. CLEMENT

Dar când o astfel de alertă se dă numai cu privire la gazele naturale, la prețul lor variabil (în funcție de caz și de gaz), la beneficiarii cu mască și fără mască te întrebi ce se întâmplă de fapt: vine vreme de război între unii, se întâmplă un exercițiu oarecare sau sunt manevre care privesc un cu totul alt subiect, real sau închipuit? Dacă te uiți ce instanțe au început povestea, îți spui că treaba e foarte serioasă (și „subminarea economiei naționale” sună cum nu se poate mai grav, nu-i așa?); iar dacă te gândești că o așa acțiune tentează tocmai la vârful clasamentului oamenilor de afaceri de la noi… Așadar, stăm pe burtă, cum sună comanda, să vedem cum trec gazele și încotro o iau. Ca oarecare răcani, pentru noi povestea pare interesantă și interesant va fi dacă mâine-poimâine vom mai avea ce povesti din ea. „Atenție, gaze!” zice cineva cu grad mai tare, cu funcție mare și regizor… (?)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI