Comemorare la mormântul eroului Mihailovici Constantin Puiu din Cornu Luncii

În fiecare an când este comemorată Ziua Eroilor și Ziua Revoluției Române, la mormântul eroului din satul Cornu Luncii, familia își plânge fiul pierdut și îl pomenește creștinește.
 

Asociația Cultul Eroilor, filiala Suceava, prin președintele col. (r.) Niga Nicolae și prim-vicepreședinte m.m.pr. Davidel Dumitru, împreună cu Școala Cornu Luncii, biserica și administrația locală, organizează și anul acesta comemorarea, pe 22 decembrie, a eroului Mihailovici Constantin Puiu. La mormântul său va avea loc o slujbă de pomenire, la care pr. Florea Gabriel va prezenta biografia lui Puiu, alături de care a copilărit, iar elevii Școlii Generale Cornu Luncii, coordonați de director, prof. Iacob Petrișor, vor prezenta un program artistic adecvat. În finalul ceremoniei, la mormânt vor fi depuse coroane din par-tea Asociației Cultul Eroilor, Primăriei Cornu Luncii și școlii. Pe toată perioada co-memorării, la mormântul eroului se va afla o gardă militară de onoare aparținând de ISU Fălticeni, care va prezenta și onorul. Pe plăcile comemorative ale Monumentului Eroilor Revoluției din București, din cei peste 1100 de militari căzuți în revoluție pentru libertate și demnitate, la numărul 32 este dăltuit în granit numele sergentului major Mihailovici Constantin Puiu din comuna Cornu Luncii, județul Suceava, un tânăr de numai 22 de ani care, după terminarea Școlii Militare din Sibiu, specialitatea chimie militară, cu rezultate deosebite, a fost repartizat la Ministerul Apărării Naționale, unde dorea să își clădească o carieră. Dar soarta i-a fost potrivnică…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: