Sprijin suplimentar

Europarlamentarul PDL de Suceava Petru Luhan a anunțat că Parlamentul European (PE) a votat în ședința plenară de joi, 1 decembrie a.c., acordarea unui ajutor suplimentar pentru proiectele de dezvoltare regională finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și Fondul Social European (FSE).
 

Potrivit eurodeputatului, pe lista statelor care vor beneficia de noua măsură UE se află și România, alături de Ungaria, Letonia, Portugalia, Grecia și Irlanda. Practic, noul regulament prevede creșterea temporară cu 10% a contribuției europene în proiectele comunitare. „Dacă până acum cofinanțarea României pe un astfel de proiect era de 15% din totalul sumei, de acum aceasta se reduce la 5%, restul de 95% urmând să fie acoperiți de UE. Este o măsură care vine în ajutorul beneficiarilor și care dorește să sprijine dezvoltarea regiunilor mai sărace și predispuse să fie afectate în continuare de criza economică și financiară”, a declarat europarlamentarul Petru Luhan. „Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, din care fac parte, a primit mandatul de a încheia negocierile cât mai rapid cu putință, pentru a asigura eficiența deplină a majorării contribuției europene și pentru a furniza imediat lichidități statelor membre”, a adăugat europarlamentarul român. Pentru a intra în vigoare, după ce a fost votat de PE, acest regulament va fi votat în Consiliul UE pe 6-7 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: