Stație de epurare ultramodernă, la Arbore

Comuna Arbore se mândrește, începând de ieri, cu noua investiție din localitate, care a fost pusă în funcțiune în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Este vorba despre o stație de epurare a apelor uzate, ultramodernă.
 

Localitatea intră în rândul numeroaselor comune ale județului care beneficiază la ora actuală de astfel de instalații. Proiectul de realizare a stației se ridică la valoarea de 3,3 milioane lei, banii provenind de la Guvernul României, prin Ordonanța 7. Pe lângă instalația de epurare a fost realizată și o rețea de canalizare ce se întinde pe distanța de 9,1 km. Șeful administrației locale din Arbore, Ionel Hrincescu, s-a arătat deosebit de mândru de noua investiție, declarând ziariștilor că stația de epurare poate face față la 2000 de consumatori, fiind una de ultimă generație, ce lucrează în trei trepte – mecanic, chimic și biologic –, fiind foarte eficientă și ușor de întreținut, 60 de gospodării din comună racordându-se deja la sistem. Panglica inaugurală a fost tăiată chiar de președintele CJ Suceava, care s-a declarat mulțumit de modul în care s-au cheltuit banii. „Acest proces de investire în infrastructura de apă și canalizare continuă în județul nostru, chiar dacă este un an de criză, iar pentru comuna Arbore urmează un program privind aducțiunea de apă, alături de localitățile Cajvana, Milișăuți și Iaslovăț. Stațiile de epurare sunt investiții foarte bine venite, pentru că, din păcate, la foarte multe gospodării, fosele septice nu sunt bine izolate și există oricând pericolul infestării apei freatice, ceea ce reprezintă un atentat la sănătatea locuitorilor din zonă”, a ținut să sublinieze Gheorghe Flutur. Șeful executivului județean a verificat și lucrările făcute în comună la Școala cu Clasele I-VIII „Luca Arbure”. Aici este vorba despre extinderea unui corp de clădire a unității de învățământ care adăpostește aproape 260 de elevi, realizându-se astfel încă trei săli de clasă, o sală de festivități, o cancelarie, spații sanitare moderne în toată școala și introducerea unei centrale termice. Costurile totale se ridică la valoarea de 960.000 lei, bani proveniți de la Ministerul Educației, la care s-au alăturat 180.000 lei din bugetul Consiliului Județean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: