Primăria Suceava dă 80.000 de lei pentru promovarea perlelor medievale Suceava, Hotin, Soroca

Consilierii locali municipali suceveni au aprobat, în ședința ordinară de ieri, participarea municipiului Suceava la proiectului „Perlele medievale Suceava, Hotin, Soroca”. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun „România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013”.
 

Obiectivul principal al proiectului îl constituie promovarea turistică a cetăților medievale din Suceava, Soroca și Hotin, valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, prin restaurarea monumentelor și cetăților medievale; creșterea calității serviciilor turistice în zona transfrontalieră; integrarea monumentelor istorice în circuitul turistic internațional, precum și implicarea actorilor locali în dezvoltarea pieței turistice. „Inițiativa își propune să promoveze cele trei monumente istorice, să întocmim proiecte comune cu cetățile medievale Soroca și Hotin. Pe acest proiect intenționăm să realizăm și Festivalul de artă medievală de anul viitor, să-i invităm și pe reprezentanții celor de la Soroca și Hotin. De asemenea, avem ocazia să cumpărăm recuzită care să rămână în patrimoniul municipiului Suceava, în ideea de a pune în valoare Cetatea de Scaun, mai ales după finalizarea lucrărilor de reabilitare a acesteia”, a declarat primarul Ion Lungu. Bugetul municipiului Suceava în cadrul proiectului este de 119.350 de euro, din care 101.110 euro sunt fonduri nerambursabile oferite de Uniunea Europeană. Banii primiți din partea Uniunii Europene, sub formă de împrumut nerambursabil, sunt destinați întocmirii unei strategii de marketing și promovare a celor trei cetăți, inclusiv pentru realizarea de panouri informative. De asemenea, vor fi organizate Festivalul medieval „Perlele medievale Suceava, Hotin, Soroca” și seminarii de instruire a agenților de turism, achiziționându-se costume și decoruri specifice și tipărindu-se materiale promoționale. Bugetul total al proiectului este de circa 3 milioane de euro, Uniunea Europeană asigurând 2,71 de milioane de euro. În ședința de ieri, bugetul local a fost rectificat cu 80.000 de lei, sumă cu care municipalitatea suceveană va cofinanța proiectul amintit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: