Cristina Casandra aleargă mâine pentru calificarea la Europenele de cros

Calificată la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra, unde va concura în proba sa preferată, cea de 3000 metri obstacole, atleta Cristina Casandra va participa sâmbătă, 29 octombrie, la Cupa României la cros, competiție ce va avea loc la Băile Felix. Întrecerea reprezintă criteriul de selecție pentru Campionatul European de cros din 2012, de la Budapesta.
 

Cristina CASANDRA

Dublă medaliată la Balcaniada de cros din Serbia din acest an, unde a luat bronzul la individual și argintul în concursul pe echipe, atleta legitimată la CSM Suceava vrea să încheie anul 2011 cu o calificare la Europenele de cros. Experiența căpătată la numeroasele concursuri la care a participat de-a lungul carierei este pentru Cristina Casandra principalul atu. Sportiva, antrenată de soțul ei, Silviu Casandra, consideră că participarea la întrecerile de cros constituie un plus la capitolul pregătire fizică și orice participare într-o competiție nu poate fi decât benefică. „Decât să fac numai antrenamente, prefer să particip la competiții, chiar dacă nu sunt din proba mea specifică. Cum sezonul e pe terminate, am considerat că ar fi bine să alerg la Cupa României. În plus, consider că am șanse să fac parte din echipa care va reprezenta țara noastră la Europenele de anul viitor. Competițiile, indiferent de natura lor, te țin în priză și eu de asta am nevoie cel mai mult în această perioadă”, a declarat Cristina Casandra. Azi, de la ora 10,00, cei doi antrenori federali ai grupei de semifond, fond, alergare pe șosea, maraton, cros, marș, alergare montană, Gyongyossy Zsolt și Karaiosifoglu Leonidas, vor susține o prezentare a Calendarului Competițional Intern și Internațional și, totodată, etapizarea lotului olimpic din care va face parte și Cristina Casandra. Vor fi prezentate etapizarea pregătirii pentru Campionatul Mondial de sală de la Istanbul (Turcia), Campionatul Mondial de juniori de la Barcelona (Spania), Campionatul European de la Helsinki (Finlanda), Campionatul European de Cros de la Budapesta (Ungaria) și Campionatul Balcanic pentru fiecare categorie de vârstă în parte.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: