Asociația „Zona metropolitană” va avea o primă întâlnire în acest an

➢ Cu acest prilej va fi cunoscut portofoliul de proiecte al fiecărui membru și va fi schițată o strategie de dezvoltare în perioada 2014-2020
 

O primă întâlnire a Asociației de dezvoltare intercomunitară „Zona metropolitană” Suceava va avea loc până la sfârșitul acestui an, informează primarul Ion Lungu. În calitate de președinte al asociației, Lungu face cunoscut că, pentru început, fiecare membru își va prezenta portofoliul de proiecte pe care are intenția să îl promoveze, în cadrul întrunirii urmând a fi propusă și o strategie de dezvoltare a zonei metropolitane în perioada 2014-2020. „Fiecare localitate își păstrează autonomia locală și financiară, nefiind întemeiate acele manipulări potrivit cărora calitatea de membru al zonei metropolitane aduce taxe mai mari. Așa cum am mai spus-o, vom promova proiecte comune pe zone de interes comun”, a precizat Lungu, adăugând că există toate hotărârile favorabile ale deliberativelor locale din localitățile membre și că, în cursul acestei săptămâni, asociația se înregistrează al tribunal. Principalele domenii în care va activa Asociația de dezvoltare intercomunitară sunt transportul urban și interurban, managementul deșeurilor, învățământ, infrastructură, turism și agricultură. De asemenea, asociația își propune administrarea eficientă și integrată a potențialului de care dispune zona, dezvoltarea culturii, sportului și agrementului, precum și atragerea de noi investiții și creșterea accesului la resurse. Din asociație fac parte municipiul Suceava, alături de orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți și Bosanci. Această din urmă comună a aderat la noua structură după votul negativ de intrare dat de Consiliul Local Șcheia. Organele de conducere ale asociației sunt consiliul de administrație, consiliul director și cenzorul. Consiliul de administrație are 57 de membri din rândul consilierilor locali ai localităților componente, din consiliul director făcând parte cei 7 primari. Președintele asociației este primarul de Suceava, Ion Lungu, în calitatea sa de edil-șef al celei mai mari unități teritorial-administrative din componență.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: