Nouă propuneri de proiecte ale CJ, eliminate de pe lista finanțărilor externe nerambursabile

Aleșii județeni au aprobat, în ședință ordinară, redimensionarea veniturilor și cheltuielilor de la secțiunea de dezvoltare a bugetului județean, adică de la cea privind fondurile aferente unor proiecte cu finanțare externă nerambursabilă.
 

Executivul își justifică demersul prin aceea că, din cele 45 de proiecte depuse în acest an la diferiți finanțatori, o serie dintre acestea nu au fost selectate în vederea promovării și semnării de contracte de finanțare. În cauză se află 9 proiecte propuse la începutul anului 2011 și care, astfel, sunt eliminate de pe listă. „Acestea au fost incluse la început de an în lista proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă, la nivel de propunere de proiect, dar care nu au fost selectate și se vor elimina de pe această listă”, se arată în raportul administratorului public, Irina Vasilciuc. Fondurile trebuiau să vină din trei surse de finanțare, respectiv din Fondul European de Dezvoltare Regională și Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat, din bugetul de stat și din contribuție județeană suceveană, motiv pentru care cheltuielile secțiunii de dezvoltare a bugetului județean aferente celor 9 proiecte au fost diminuate. Partea bună este că rectificarea bugetară amintită conduce la o economie pe parte de venituri proprii ale bugetului județului Suceava de peste 4,5 milioane lei. Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale prevede că, pentru fiecare trimestru expirat al anului, ordonatorii principali de credite sunt obligați să prezinte, în ședință publică, spre aprobare de către deliberative, prin rectificare bugetară, a execuției bugetelor, scopul fiind redimensionarea cheltuielilor în funcție de gradul de colectare a veniturilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: