Consiliul Județean pierde dividende de aproape 2 milioane de lei

> Banii trebuiau încasați de la Societatea Drumuri și Poduri, unitatea la care unic acționar este executivul județean fiind insolventă
 

Bugetul județean rămâne fără o sursă de venituri. Cauza o reprezintă situația economico-financiară grea prin care trece firma „Drumuri și Poduri”, Consiliul Județean luându-și gândul de la încasarea dividendelor de pe urma activității acesteia, bani prinși în bugetul votat la începutul lui 2011. Este vorba despre aproape 2 milioane de lei, societatea la care unic acționar este Consiliul Județean fiind insolventă. Potrivit executivului, până la 31 martie 2012 va fi aprobat un plan de reorganizare, în urma aplicării acestuia urmând a fi plătiți diverșii creditori. „Suma de 1,9 milioane lei, reprezentând dividende de încasat de la Societatea «Drumuri și Poduri» Suceava, nu mai poate fi încasată în acest an bugetar, întrucât societatea este în procedură de insolvență. Urmează ca până la 31 martie 2012 să fie aprobat un plan de reorganizare a societății care să includă o modalitate de eșalonare a plăților datorate de societate creditorilor înscriși în tabelul creditorilor, cum este și cazul Consiliului Județean”, se precizează în expunerea de motive la rectificarea de ieri, prin care din buget a fost tăiată suma respectivă. De menționat este faptul că, în martie 2010, autoritățile județene procedau la eșalonarea la plată a dividendelor datorate Consiliului Județean de aceeași societate comercială „Drumuri și Poduri”, anterior Adunarea Generală a Acționarilor(AGA) fiind de acord tot cu o sumă de 2 milioane de lei. Ulterior aprobării situațiilor financiare anuale, din lipsă de lichidități, firma a intrat în imposibilitatea de a-și executa obligația de plată a dividendelor. Atunci, consilierii județeni și-au dat girul asupra eșalonării plății respectivelor obligații, acestea urmând a fi onorate în nouă rate lunare. Întrucât dividendele trebuiau achitate în termenul stabilit de AGA, dar nu mai târziu de 6 luni de la momentul aprobării situației financiare, pentru perioada de întârziere societatea din subordinea executivului județean a fost obligată și la onorarea de daune-interese, sume calculate prin aplicarea dobânzii legale la suma neonorată la timp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: