Comercianții care fumează în Bazar riscă anularea contractelor de închiriere

➢ În 2011, în contractele de închiriere vor fi introduse clauze prin care proprietarii de chioșcuri vor suporta, din propriile buzunare, contravaloare pagubelor făcute din vina lor
 

Conducerea municipalității atrage atenția comercianților din Bazarul din Lunca Sucevei să nu se mai joace la propriu cu focul, deoarece vor fi nevoiți să suporte consecințele de rigoare. Avertismentul este lansat după ce, în urmă cu nici o săptămână, un chioșc a fost mistuit de flăcări, cauza probabilă fiind un muc de țigară aruncat la întâmplare. Primarul Ion Lungu spune că se va merge până acolo încât comercianților care încalcă regulile de prevenire și stingere a incendiilor li se vor anula contractele de închiriere pentru suprafețele ocupate. „Trag un semnal de alarmă asupra respectării disciplinei în Bazar. După cum se știe, noi am instituit interdicție la fumat, de aceea vom urmări mai atent acest lucru. Vom da amenzi comercianților care fumează și nu respectă prevederile legate de lucrul cu focul deschis și sursele de încălzire în Bazar și, nu în ultimul rând, le vom anula contractele”, avertizează Lungu. Reamintim că la început de ianuarie 2009, 86 de amenajări comerciale din complexul comercial au căzut pradă flăcărilor, doar 38 dintre acestea fiind conectate legal la rețeaua de alimentare cu energie electrică, iar restul stând sub regimul improvizațiilor. Potrivit unor ipoteze, cea mai plauzibilă cauză a incendiului ar fi fost autoaprinderea mărfurilor sintetice, ca urmare a supraîncălzirii provocate de un aparat electric uitat în priză peste noapte. Atunci, bazariștii cărora le-au ars chioșcurile au beneficiat de la bugetul local de un sprijin financiar de solidaritate de 5000 de lei fiecare. Edilul-șef face cunoscut că, anul viitor, la reînnoirea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale, în aceste din urmă acte vor fi introduse noi clauze. „Dacă se va produce o pagubă din cauza lor, comercianții vor suporta, din propriile buzunare, contravaloarea acesteia. În situația în care, din neglijență au fost făcute și alte stricăciuni, respectivii le vor suporta și pe acestea. Primăria s-a implicat, a reparat din nou Bazarul atunci când a fost acel incendiu la chioșcuri, însă și agenții economici de acolo trebuie să aibă grijă să respecte normele privind prevenirea incendiilor”, a accentuat șeful executivului municipal sucevean, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: