În perspectivă

Operație în premieră pentru spitalul de la Fălticeni

Managerul spitalului fălticenean, Mircea Lupu, ne-a informat că doi chirurgi care își desfășoară activitatea la Fălticeni (dr. Murariu și dr. Puha) se pregătesc să efectueze prima protezare de șold, operație în premieră pentru spitalul fălticenean.
 

„Este vorba despre doi medici care au mai efectuat astfel de intervenții chirurgicale, în centrul universitar Iași. În funcție de rezultatul unor teste și analize, de această primă protezare de șold va beneficia o pacientă care a suferit o fractură de cap femural. Intervenția chirurgicală este posibilă pentru că spitalul are dotarea necesară, ca urmare a înțelegerii pe care am primit-o la Primăria Fălticeni, care a alocat 4.200 euro pentru aparatura necesară unor astfel de intervenții”, ne-a declarat Mircea Lupu. Potrivit enciclopediei medicale, o înlocuire totală de șold reprezintă o procedură chirurgicală prin care cartilajul și oasele afectate ale șoldului sunt înlocuite cu un material artificial. Articulația naturală a șoldului este o articulație de forma „bilă în cupă”. „Bila” reprezintă capul femurului. „Cupa” este acetabulul, o cavitate a osului coxal. Proteza de șold implică o înlăturare chirurgicală a bilei și a cupei naturale și înlocuirea cu o bilă din metal inserată pe femur și o cupă din material plastic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: