Jandarmii montani au intervenit în 29 de cazuri de turiști blocați pe traseu

> Posturile montane de jandarmi au ca atribuții salvarea persoanelor care s-au rătăcit, au suferit accidente sau sunt victime ale alunecărilor de teren ori avalanșelor
 

Pe parcursul acestui an, lucrătorii Inspectoratului Județean de Jandarmi au fost solicitați și au intervenit în 29 de situații privind turiști aflați în dificultate pe traseele montane, se arată într-un material semnat de general de brigadă, Eugen Șalar. „Jandarmii montani au întocmit și 7 dosare penale unor persoane certate cu legea, persoane care nu au venit să se recreeze, ci pentru cu totul alte activități contrare legilor”, se precizează în raport. Potrivit lui Eugen Șalar, posturile montane de jandarmi își desfășoară activitatea pe traseele turistice, în zona stațiunilor și cabanelor, scopul fiind prevenirea oricăror evenimente care ar produce tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și salvarea persoanelor care s-au rătăcit, au suferit accidente sau sunt victime ale alunecărilor de teren ori avalanșelor. Pe de altă parte, în prima jumătate a anului, efectivele de jandarmi au intervenit pentru aplanarea a 37 de conflicte și au avut 730 de intervenții la solicitări prin apelul de urgență „112”. În vederea menținerii ordinii, 232 de persoane au fost sancționate contravențional, întocmindu-se și 5 dosare de constatare a unor infracțiuni flagrante. În perioada la care facem referire, au fost executate, în conformitate cu planurile de cooperare și colaborare încheiate la nivelul unității, 1006 de acțiuni comune. Acțiunile s-au lăsat cu 251 de amenzi și confiscarea de bunuri în valoare de 1784 lei. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni săvârșite de 6 infractori, fiind prins un urmărit național.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: