La Universitatea „Ștefan cel Mare”, în noul an academic

Peste 100 de acorduri Erasmus, cu 106 universități din străinătate

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava deschide și în acest nou an universitar cu oportunități de studiu și plasament în țările europene prin cele 143 de acorduri Erasmus (LLP), realizate cu 106 universități partenere.
 

Astfel că, pentru anul academic următor există 333 de locuri pentru studiu în străinătate prin programele de cooperare de tip Erasmus. În anul academic care s-a încheiat, 63 studenți au beneficiat de statutul de student Erasmus, urmând un program de studiu sau de plasament într-o universitate europeană parteneră. De asemenea, 19 cadre didactice au efectuat misiuni de predare în universitățile europene, iar 20 de cadre didactice și nedidactice au beneficiat de programe de formare continuă. Totodată, tot prin programul Erasmus, 17 studenți provenind de la universități partenere din Turcia, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Slovenia au studiat în Universitatea Suceava. Ei au efectuat stagii Erasmus în domenii precum științe economice, știința calculatoarelor și istorie-geografie, atât în cadrul ciclului de studii de licență, cât și la nivel de masterat. În același timp, această cooperarea internațională deschisă de către USV oferă și un cadru de manifestare a activităților academice și de cercetare în context lărgit, prin desfășurarea în parteneriat a unor proiecte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: