Pentru DS Suceava nu primează indicatorii economici în administrarea fondurilor de vânătoare

Silvicultorii suceveni doresc să acționeze pentru menținerea efectivelor de vânat în județ, dar și pentru combaterea braconajului, drept pentru care Direcția Silvică (DS) Suceava și-a propus să continue administrarea fondurilor cinegetice din județ, deși nu aduc un mare profit.
 

Astfel, potrivit șefului DS Suceava, Mihai Mihețiu, această unitate va administra în următorii 10 ani 22 de fonduri de vânătoare din județ, pe o suprafață de 330.000 ha, din care 240.000 ha de pădure. „Este dorința noastră de a avea păduri populate cu toate speciile de vânat ce există în mod natural”, a spus directorul DS Suceava. El a arătat că, spre deosebire de alte direcții silvice din țară, pentru DS Suceava nu primează indicatorii economici în administrarea fondurilor de vânătoare, el precizând că veniturile din vânătoare se ridică la circa 200.000 de euro anual, față de cifra de afaceri a DS Suceava, care este de 28-30 de milioane de euro. Mihai Mihețiu a spus că, în prezent, în fondurile de vânătoare administrate de DS Suceava sunt 2100 de cerbi, la un efectiv optim de 2085, dar că la cervide se înregistrează mortalități provocate de lupi, numărul acestora fiind de 119, aproape dublu față de un efectiv optim de 69 de exemplare. El a mai arătat că numărul de căpriori este de 2050, la un efectiv optim de 1770; sunt 1145 mistreți față de un optim de 935; 153 de urși la un efectiv optim de 119. Numărul exemplarelor de râs este de 101, față de un efectiv optim de 81, iar numărul de pisici sălbatice de 146, optimul fiind de 209. La cocoșul de munte, care nu se mai vânează, numărul de exemplare este de 805, față de un efectiv optim de 695. Cota anuală de recoltare a vânatului este cuprinsă între 2 și 5%, a mai arătat directorul DS Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: