„Viața de militar este aspră…, dar este frumoasă”

Sâmbătă, 1 octombrie 2011, elevii jandarmi din seria 2011 – 2013 ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au depus Jurământul Militar în prezența familiilor, prietenilor și oficialităților.
 

Festivitatea a debutat cu prezentarea raportului către col. Adrian Faur, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, și a continuat cu trecerea în revistă a formației. „Acum două săptămâni pășeați pe poarta școlii cu dorințe, visuri, speranțe. V-ați cunoscut comandanții și profesorii, ați făcut primii pași pe tărâmul viitoarei profesii. Rigoarea, exigențele și privațiunile vieții ostășești vă vor căli și vă vor forma pentru viață. Sub îndrumarea comandanților dumneavoastră veți descoperi virtuțile onoarei și camaraderiei. Fiți mândri că faceți parte din Jandarmeria Română!”, le-a urat elevilor comandantul școlii, col. Hopu Costel Laurențiu. Col. Hopu a mulțumit invitaților pentru buna colaborare, precum și familiilor elevilor, încurajând o comunicare deschisă în scopul susținerii actului de învățământ și al găsirii de soluții optime pentru problemele care îi frământă pe elevi. Rostind Jurământul Militar, tinerii au intrat în rândul apărătorilor Patriei. În mesajul elevilor, reprezentantul acestora a precizat: „Viața de militar este aspră, nu este o alee presărată cu trandafiri, dar este frumoasă, ne uimește și ne entuziasmează, dar mai ales ne motivează să vă facem mândri de noi, să muncim și mai mult pentru viitorul nostru ca jandarmi, oameni în slujba oamenilor.” După alocuțiunile reprezentanților autorităților comunității locale, a luat cuvântul col. Adrian Faur, primul adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, care a evocat momente din istoria unității fălticenene, a felicitat elevii și cadrele pentru rezultatele obținute și le-a urat succes în activitate. În continuare, a urmat momentul mult așteptat de asistență: defilarea subunităților de elevi, în acompaniamentul muzicii reprezentative a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iași a Ministerului Apărării Naționale și în aplauzele asistenței.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: