Un nou proiect menit să valorifice potențialul turistic al Cetății de Scaun

La sediul Palatului Administrativ Suceava a fost lansat, ieri, un proiect ce prevede valorificarea potențialului turistic local prin promovarea identității culturale, în scopul creșterii gradului de atractivitate ca destinație turistică a Cetății de Scaun din municipiu.
 

Intitulat „Sistem și prietenii – Cetatea de Scaun a Sucevei – Respect pentru trecut”, proiectul este susținut din fonduri europene de Asociația “Star Education” și are ca principal scop promovarea Cetății de Scaun a Sucevei. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul Major de intervenție 5.3. și își propune să promoveze Cetatea de Scaun a Sucevei prin diferite activități de marketing. Pe lângă materiale de promovare – afișe, flayere, bannere, mesh-uri, broșuri, în cadrul evenimentului care va avea loc în primăvara viitoare –, în cetate va fi reconstituită atmosfera medievală, sucevenii vor putea asista din nou la demonstrații de turniruri, alături de concerte susținute de trupe de prestigiu din țară, precum Ho-lograf, Vunk, Sistem ș.a. „Precizez faptul că pentru autoritățile locale acest proiect nu costă niciun ban”, a subliniat Zoli Toth, în calitate de președinte al Asociației “Star Education”, beneficiarul lui. “Justificarea alegerii acestui produs se fundamentează prin slaba mediatizare și promovare a obiectivelor culturale atât la nivel local, cât și național. În acest sens, emblema acestor obiective o constituie Cetatea de Scaun a Sucevei, mărturie a valorilor autentice și a tradiției sucevene, fiind conturat, în același timp, un produs turistic cu valoare adăugată mare și conținut calitativ și cognitiv ridicat. Produsul turistic «Cetatea de Scaun a Sucevei – Legendă și tradiție» oferă tradiție și cult, spectaculozitate și monumentalitate, inspirație și valoare, toate reprezentând surse de dezvoltare durabilă locală, regională și națională”, a declarat Florentina Călinescu Grigoraș, managerul proiectului. Prezent la lansarea proiectului, Lucian Harșovschi, viceprimar al Sucevei, a mulțumit pentru inițiativa includerii cetății din Suceava între cele 8 cuprinse în proiect, având în vedere faptul că la nivel național există 10 astfel de cetăți. Perioada de implementare a proiectului este de 9 luni. Obiectivul specific îl constituie valorificarea potențialului turistic local prin promovarea identității culturale, componentă a mediului antropic, în scopul creșterii gradului de atractivitate ca destinație turistică a Cetății de Scaun. Valoarea totală a proiectului este de 989.624,53 lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de 15.961,69 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: