Exercițiu tactic de intervenție

Situații de urgență în Burdujeni

Forțe ale inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Suceava, Iași, Botoșani și Neamț, ale Serviciului de Ambulanță Suceava și ale UPU Suceava, Serviciului Salvamont Vatra Dornei, dar și reprezentanți ai altor instituții și societăți comerciale au participat ieri la un exercițiu tactic de intervenție în situații de urgență. Aplicația s-a desfășurat în zona complexului comercial Iulius Mall Suceava, unde au fost simulate mai multe accidente produse în urma unui cutremur prin prăbușirea unei construcții, un accident chimic și explozia unei conducte de gaz natural.
 

Exercițiul a cuprins intervenția în cazul prăbușirii unei clădiri cu surprinderea sub dărâmături a 25 de muncitori care, potrivit scenariului, lucrau la dezafectarea halelor industriale din fosta întreprindere FAMOS Suceava, intervenția la producerea unei explozii a unei conducte de gaz metan generată de căderea unor elemente de construcție, la o explozie urmată de incendiu la centrala termică a SC Genko Med Group SRL, cu extindere la secția de producție a seringilor. Totodată, la secția de leșie a SC AMBRO SA „s-a produs” un incendiu de la flacăra oxiacetilenică a unui aparat de sudură, existând pericolul de explozie a buteliei de oxiacetilenă. Aplicația tactică a mai constat și în simularea unui accident chimic provocat de o autocisternă care transporta acid clorhidric uzat, după impactul cu un stâlp de înaltă tensiune, avarierea rezervorului cisternei și deversarea necontrolată a acidului clorhidric, cu risc de contaminare a mediului din zonă, și un accident cauzat de prăbușirea unui autovehicul cu două persoane la bord în râul Suceava, de pe podul din zona Bazarului, urmată de intervenția forțelor specializate ale ISU pentru descarcerarea și salvarea persoanelor din râu. În cadrul acestor simulări, a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție și Planul Alb Medical și s-au verificat procedurile de salvare, modul de acordare a ajutorului medical de urgență, evacuarea și transportul victimelor la Spitalul Județean, solicitarea și transportul cu elicoptere ale SMURD a cazurilor urgente. Pe parcursul exercițiului a participat și un elicopter al Unității Speciale de Aviație Iași, care avea rolul de a asigura transportul aerian al victimelor. Evenimentul, care a durat două ore, a fost urmărit de zeci de suceveni care au fotografiat sau au filmat cu telefoanele mobile momente ale aplicației. Curioșii au apreciat în special coborârea cu targa a unui pacient de pe fostul turn al IFA, de la o înălțime de 45 de metri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: