Încă un eliminat din examen pentru tentativă de fraudă

Un candidat la bacalaureat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, ieri, din Centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza”, unde dădea proba obligatorie a profilului, matematică.
 

Este al 6-lea eliminat la această a doua sesiune a examenului, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Suceava, el fiind prins cu telefonul mobil asupra lui, astfel că a fost scos din examen și nu mai are dreptul de a participa la două sesiuni de bacalaureat de-acum încolo. La proba obligatorie a profilului au participat 1261 de candidați din județul Suceava și au absentat 308. Cei care au susținut proba M2 la matematică au declarat că subiectele au fost mult mai ușoare decât în vară, când foarte mulți absolvenți de liceu suceveni nu au promovat-o. În această sesiune, la proba respectivă, candidații au avut de rezolvat, ca și la sesiunea anteri-oară, trei subiecte, fiecare având valoarea de 30 de puncte. La primul, trebuiau rezolvate 6 cerințe, printre care o progresie aritmetică, calculul razei unui cerc, o ecuație cu logaritmi și o problemă cu procente. Subiectul al doilea a cuprins două cerințe, prima legată de calcularea determinantului unei matrici, iar a doua de definire a legii de compoziție a unei mulțimi de numere reale. Subiectul al treilea a fost considerat ceva mai complicat, având probleme cu funcții. În ce privește subiectele la matematică pentru profilul real, candidații au avut de rezolvat rația unei progresii geometrice, o funcție, o inecuație, să găsească termeni raționali, să calculeze distanța la o dreaptă și unghiurile unui triunghi, au avut de răspuns la mai multe întrebări pornind de la o mulțime și de la un polinom și de rezolvat mai multe cerințe pornind de la două funcții. Cei care au dat ieri proba la istorie, au trebuit să răspundă la 7 întrebări, bazându-se pe două texte despre Vlad Tepeș și Matei Basarab, la primul subiect. Și la al doilea subiect, elevii au avut de răspuns tot la 7 întrebări despre istoria Europei, iar la a treia cerință au avut de redactat un eseu de două pagini despre statul român modern și relațiile internaționale din secolul al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea. Peste 78.000 de candidați din toate județele au susținut ieri proba obligatorie a profilului, în cadrul sesiunii a II-a a Bacalaureatului 2011. Examenul continuă în 2 septembrie, cu proba la alegere, când sunt așteptați, la nivel național, 60.345 de candidați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: