PSD Suceava 2020

Ambasada SUA avertizează din nou cu privire la escrocheriile legate de loteria vizelor

Secția Consulară a Ambasadei SUA a fost informată că mulți cetățeni români și din alte părți ale lumii au primit e-mailuri nesolicitate de la diverse adrese care includ „usa.com” (gov.usa.states@usa.com; states.gov.usa@usa.com; us.a.states@usa.com; us.state@usa.com; dv.states.gov@usa.com; states.us.gov@usa.com) ori „post.com” (usafis.com@post.com; usafis.orgn@post.com).
 

E-mailurile îi informează pe destinatari că, în urma unei selecții aleatorii, au fost înregistrați în programul Loteria Vizelor și vor primi un permis de rezident permanent sau alte beneficii după achitarea unor sume de bani. Li se cere apoi să plătească o taxă de procesare cuprinsă între 400 și 800 de dolari prin Western Union pe numele unui individ despre care se pretinde că lucrează la Ambasada SUA din Londra, la adresa Grosvenor Square, nr. 24. Acest anunț, precum și alte variante asemănătoare sunt escrocherii. Sunteți victima unei escrocherii și dacă ați primit un e-mail prin care sunteți anunțați că cererea dumneavoastră de participare la programul Loteria Vizelor a fost acceptată și, pentru continuarea procesării, vi se solicită să trimiteți bani prin Western Union unei anumite persoane de la Ambasada SUA. Guvernul SUA nu vă solicită să îi trimiteți bani sau să trimiteți bani vreunei ambasade a SUA prin poștă sau prin alte servicii precum Western Union! Nicio altă organizație sau companie privată nu este autorizată de către Departamentul de Stat să-i înștiințeze pe cei care se înscriu în programul Loteria Vizelor că au fost selectați sau să îi informeze care sunt următorii pași ce trebuie făcuți în demersul de obținere a vizei. Centrul Consular din Kentucky al Departamentului de Stat (KCC) nu trimite e-mailuri sau scrisori de înștiințare celor selectați în programul Loteria Vizelor. Cei care s-au înscris pentru ediția DV-2012 a programului vor afla dacă au fost selectați numai în momentul în care verifică statutul propriei înregistrări pe pagina de internet http://www.dvlottery.state.gov, până la data de 30 iunie 2012. Doar cei selectați vor primi instrucțiuni suplimentare, inclusiv informații despre taxele asociate imigrării în Statele Unite ale Americii. Rețineți, cei selectați aleatoriu NU sunt informați prin e-mail. Dacă primiți un e-mail care vă informează că ați fost selectat, NU plătiți nicio sumă de bani și vizitați pagina de internet www.dvlottery.state.gov pentru mai multe informații. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: