PSD Suceava 2020

„Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare !”

100 de acțiuni, în 4 luni

Asociația Română pentru Reciclare RoRec anunță că a derulat, de la mijlocul lunii martie, 100 de acțiuni de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), la nivel național, în parteneriat cu primăriile.
 

Aflăm dintr-un comunicat de presă că de la cei peste 23.000 de deponenți care au participat la campanie, din 370 de localități, au fost colectate, până acum, 452.651 kilograme DEEE, care au luat deja calea reciclării, conform standardelor europene de mediu. Printre cele 31 de județe în care, timp de 4 luni, s-a desfășurat campania „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, (inițiativă a Asociației RoRec, derulată în parteneriat cu autoritățile locale) s-a numărat și Suceava. Până acum, au fost implicați în acțiunile de colectare aproape 2000 de voluntari. Următoarele 8 acțiuni vor avea loc, în acest weekend, pe rute din alte 6 județe ale țării. Ni se precizează că parte din această campanie națională o reprezintă și un proiect special realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, București. În primele 6 săptămâni ce s-au scurs din această campanie au fost deja colectate alte 7200 kg DEEE. „Procesul de colectare a acestor deșeuri – care reprezintă numai 5-6% din totalul deșeurilor municipale– depinde esențial de doi factori: crearea infrastructurii necesare colectării selective (centre de colectare realizate conform standardelor de mediu) și de informarea și conștientizarea publicului cu scopul de a determina cetățenii să utilizeze acest serviciu. Deși aceste echipamente reprezintă un procent redus din totalul deșeurilor unei comunități, ele trebuie colectate și reciclate corect. Primul motiv pentru a face acest lucru îl reprezintă potențialul lor toxic: aceste produse au în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătate a populației. Apoi, ele conțin fraștii ce pot fi recuperate și reintroduse în industrie la prețuri mai mici, ca materii prime secundare, prin acest proces fiind prevenită exploatarea irațională a resurselor primare”. Asociația Română pentru Reciclare RoRec anunță că a lansat, în ultima lună, 5 centre de colectare, la standarde europene, în parteneriat cu primăriile din Brad, Călărași, Hunedoara, Tulcea și Vălenii de Munte. Noile centre de colectare oferă servicii gratuite de preluare a DEEE de la populație (la centru și prin preluarea de la domiciliu), precum și de la firme și instituții, în vederea casării. Aceasta este prima etapă din proiectul Rețeaua Națională a Centrelor de colectare RoRec realizate în parteneriat cu primăriile, iar până la finele lui 2012, va include 100-120 de amplasamente, pentru a stimula rata de colectare DEEE, ce se situează acum la 1-1,5 kilograme/an/locuitor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: