Anul trecut inundații, acum vânt și grindină

Suprafețe însemnate de culturi agricole nimicite, pomi și stâlpi de electricitate făcuți una cu pământul, câteva locuințe cu acoperișurile smulse, mai multe încă în care, cum-necum, a pătruns ploaia, numeroase gospodării și anexe lovite mai mult sau mai puțin – cu foi de tablă ori de azbest smulse sau în care a intrat apa.
 

Aceasta ar fi o imagine lapidară – reconstituită din dialoguri laconice (fiindcă localitatea nu mai era alimentată cu energie electrică, iar oamenii își protejau acumulatorii telefoanelor) cu localnici din Slobozia Sucevei (comuna Grănicești), vecină cu Milișăuții – a urmărilor furtunii de sâmbătă după-amiază. Cerul a lovit localitatea cu mai toate armele sale: cu vânt puternic (care a smuls și uși rămase deschise), cu grindină („mare cât o măslină”) care pe alocuri se așezase în straturi de câțiva centimetri și nu în ultimul rând cu ploaie abundentă. Dincolo de gospodăriile rămase fără acoperișuri, dincolo de stricăciunile mai mici sau mai mari care au fost provocate la numeroase locuințe și anexe, se pare că majoritatea localnicilor au rămas fără porumbul, cartofii și varza pe care contau în acest an. Anul trecut, în iunie, zone din sat fuseseră afectate de inundații produse nu în urma ieșirii din albie a râului Suceava, ce curge prin apropiere, ci din cauza ruperii unor iazuri din Grănicești.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: