La Colegiul Agricol Fălticeni

Gastronomie și agroturism, în proiecte europene

În perioada 4-17 mai, Colegiul Agricol Fălticeni a implementat proiectul cu titlul “Practici gastronomice în agroturismul european”, fiind realizat un stagiu de formare profesională pentru 15 elevi de clasa a XI-a de la acest colegiu, specializarea “Lucrător în agroturism”.
 

Pregătirea, aflăm, a corespuns nevoilor elevilor de a-și forma și dezvolta noi competențe profesionale de folosire a materiilor prime alimentare și a materialelor pentru prepararea produselor culinare specifice agroturismului european, de utilizare a materiilor prime alimentare organice pentru prepararea produselor culinare, prezentarea și promovarea produselor culinare conform cerințelor agroturismului, de servire a produselor culinare conform cerințelor europene. Pregătirea a presupus și dobândirea de noi cunoștinte referitoare la gastronomia din diverse zone ale Europei și despre noi tehnici de preparare a produselor culinare, specifice pensiunilor agroturistice europene. Participanții și-au format competențe de identificare și utilizare a materiilor prime alimentare organice la prepararea produselor culinare, astfel încât, în urma stagiului, să poată să creeze produse culinare de înaltă calitate, care să corespundă standardelor gastronomice europene și agroturistice. Și-au îmbunătățit și competențele de comunicare, dat fiind faptul că pe tot parcursul plasamentului de formare au vorbit în limba engleză și spaniolă, urmând și cursuri de limba spaniolă la organizația de primire. Plasamentul de formare s-a desfășurat în Spania, la Valencia, în cadrul organizației de primire Centro Superior de Hosteleria y Turismo de Valencia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI