PSD Suceava 2020

Rezultatele Bacalaureatului arată dezorganizarea din învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) consideră că rezultatele slabe de la examenul de bacalaureat din acest an arată, de fapt, dezorganizarea care există în sistemul educațional românesc.
 

Pentru notele obținute la acest examen nu trebuie să îi facem responsabili doar pe elevii dezinteresați de învățătură. Vina o poartă în egală măsură și cadrele didactice, părinții, precum și reprezentanții Ministerului Educației. Nu ne putem aștepta la performanțe deosebite în învățământ, în general, și la examenul de Bacalaureat, în special, dacă reforma sistemului nu începe de la baza acestuia, din primul an de școlarizare al copilului. Avem în continuare programe școlare mult prea încărcate, un sistem de învățământ neatractiv și care nu este centrat pe abilitățile fiecărui elev, unități de învățământ în care lipsesc investițiile și resursă umană nemotivată. Abia după ce vom rezolva aceste probleme putem afirma că rezultatele examenului de bacalaureat arată capacitatea produsului școlii românești – elevul. FSLI recomandă tuturor factorilor decizionali din țară ca, în baza acestor rezultate, să privească sistemul de învățământ cu mai mult interes și responsabilitate și să folosească dialogul social ca pe un mijloc de rezolvare a problemelor grave cu care se confruntă educația din România. (FSLI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: