PSD Suceava 2020

Zilele municipiului Rădăuți

Dorința de viață bate criza

Vremea neprietenoasă a scos totuși din case rădăuțenii care au dorit să se bucure de manifestările prilejuite de Zilele municipiului Rădăuți, care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. S-a încheiat astfel și cea de-a XX-a ediție a Festivalului internațional de folclor „Arcanul”. Despre evenimente am stat de vorbă cu unul dintre organizatori.
 

„Să sperăm că a fost o ediție reușită, rămâne la aprecierea publicului”, ne-a spus Ovidiu Foca, directorul Casei Culturii din Rădăuți. Reamintim că au participat ansamblurile „Vicoveanca” din Vicovu de sus, „Arcanul” al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, „Țâmțăroiul” din Iaslovăț, „Stejărelul” din Cajvana, „Străjăncuța” din Straja, „Balada” din Botoșani, „Trandafirul” din Calafindești, „Kozacioc” din Bălcăuți, „Codrișor” din Dornești, „Hora” din Drăgănești – Olt, „Dor” din Tulcea, „Izvoraș” din Ucraina, „Tesalonic” din Grecia, „Tseruli” din Georgia, „Slatina” din Bulgaria, „Ciobănașul” al Clubului Copiilor și Elevilor Rădăuți și „Florile Bucovinei” al Casei Municipale de Cultură Rădăuți. „Am încercat să ne ridicăm măcar la nivelul și calitatea edițiilor precedente. Nu avem pretenția de a fi făcut totul perfect. Cu acest prilej i-am avut ca oaspeți și pe cernăuțenii Dumitru Covalciuc, Vasile Bîcu, Nicolae Bodnariuc, pe consulul Ucrainei la Suceava, Vasyl Nerovnyi. Intenția noastră a fost de a mulțumi toate categoriile de public. Am avut spectacol de folclor, am avut spectacole de muzică ușoară – și aici mă refer la Pepe, Celia, Alb și Negru sau Formația Blue River. Au fost expoziții de pictură (a expus pictorul Dumitru Savu), de carte veche, de la Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina. Manifestările s-au desfășurat sub egida Primăriei Rădăuți și a Consiliului Municipal. A existat o comisie de orga-nizare, care stabilit programul și desfășurarea evenimentelor. Iar în organizare au fost implicate toate instituțiile de cultură”, ne-a mai spus dl Ovidiu Foca. Interlocutorul nostru a precizat că punctul central al eveni-mentelor l-a reprezentat Festivalul „Arcanul”, manifestare diferi-tă de Târgul Olarilor „Ochi de Păun”, care se va desfășura la sfârșitul lunii august. „Ne-am bazat pe sponsorizări și pe taxa de ocupare a locului din domeniul public de către fiecare comerciant”, a subliniat directorul Casei Culturii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: