Comisarul UE pe agricultură dă vești bune

Dacian Cioloș a spus la Suceava că plățile în agricultură se fac într-un ritm susținut

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, s-a declarat mulțumit privitor la absorbția fondurilor europene pe agricultură și dezvoltare rurală, și a declarat joi, la Suceava, că până în momentul de față poate spune că țara noastră merge bine în această direcție, neuitând însă să atragă atenția că este necesară o urmărire foarte atentă în continuare a acestei absorbții.
 

Dacian Cioloș a spus joi seară, după ce a participat la Palatul Administrativ la o întâlnire cu fermieri din județul Suceava, la care au mai fost prezenți președintele CJ, Gheorghe Flutur, și prefectul județului, Sorin Popescu, că în ceea ce privește plățile directe către agricultor lucrurile merg din ce în ce mai bine. „Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură și-a ameliorat mult, în ultima perioadă, sistemul de lucru, baza de date și lucrurile merg bine. Aici România folosește din ce în ce mai bine banii alocați pentru plățile directe”, a ținut să sublinieze oficialul european, într-o conferință de presă. Cioloș a recunoscut că pentru fondurile pe dezvoltare rurală lucrurile stau mai bine decât pe absorbția fondurilor pe dezvoltare regională sau fondurile de coeziune. „Nu există riscul de a pierde bani, deocamdată, așa cum au mers lucrurile până acum. Cel puțin până la sfârșitul acestui an ritmul de plăți a acoperit alocarea financiară pentru România”, a mai spus Dacian Cioloș. Din punctul său de vedere ar trebui intensificate lucrurile pentru anul viitor, când vor trebui făcute plăți într-un mod mai intens pentru a evita și în anul viitor riscul de a se pierde fonduri. „Știu că există un portofoliu de proiecte importante care sunt în derulare, care sunt în execuție. Sper să existe o urmărire suficient de atentă și un ritm de plată suficient de intens pentru a se evita anul viitor acest risc”, a mai spus comisarul european care a mai menționat la final că în acest domeniu „România nu stă foarte prost, nu stă cel mai bine, dar lucrurile merg, deocamdată, bine”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI