Deși, inițial, a refuzat

Poștărița „tâlhărită” în Ițcani se va supune testului adevărului

Cătălina Mioara Hrițcu, de 41 de ani, din municipiul Suceava, poștărița care s-a declarat tâlhărită în timp ce se afla pe drumul european E 85, pe raza municipiului Suceava (la ieșirea din cartierul Ițcani), fiind deposedată de suma de 15.069 lei, prin amenințare, de doi bărbați necunoscuți, ce se deplasau cu un autoturism din direcția Suceava, către comuna Pătrăuți, informează Biroul de presă al IPJ Suceava, va fi supusă testului poligraf.
 

Inițial, femeia, fostă sportivă de performanță (fotbalistă, în tinerețe, la ceea ce s-a numit „Zimbrul” Suceava, singura și, probabil, ultima echipă feminină a Sucevei) a refuzat să dea „testul adevărului”, însă, în cele din urmă s-a răzgândit. „Persoana vătămată a fost confuză în declarații, astfel încât nu a putut oferi detalii cu privire la semnalmentele autorilor și nici ale autoturismului cu care se deplasau aceștia. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului”, se arăta pe 25 mai, într-un comunicat al IPJ Suceava, la o zi de la înregistrarea faptei în evidențele penale. Polițiștii suceveni înclină din ce în ce mai mult înspre ipoteza, perfect plauzibilă în acest dosar, a înscenării de către poștăriță a propriei tâlhării, bazându-se pe faptul că: 1. victima, fără nicio urmă de violență pe corp, ar fi fost amenințată cu un cuțit ziua în amiaza mare; 2. victima a anunțat după o oră evenimentul, pe care, conform protocolului încheiat între Poștă și Poliție, ar fi trebuit să-l anunțe imediat; 3. nimeni nu a văzut nimic, deși un cuțit ținut la gâtul unui poștaș, pe E 85, care poștaș, culmea!, le-a dat agresorilor și cartela din telefon (extragerea unei cartele din telefon durează ceva mai mult când ai cuțitul la gât!), ar fi trebuit să atragă cuiva atenția; 4. poștărița are cel puțin două carduri descoperite și, nu în ultimul rând, deși nu e treaba nimănui, este divorțată, are doi copii minori, și, spun polițiștii, ar avea probleme specifice unor astfel de situații; 5. nu există niciun fel de impresiuni digitale pe geanta de poștaș, tâlharii acționând cu prea multe… mănuși pentru suma în discuție. Una peste alta, zilele acestea, „tâlhărita” va da piept cu știința polițienească. Până atunci, cazul e înregistrat drept „aneu” (faptă cu autori necunoscuți) și așa va rămâne până când nu se stabilește precis că poștărița a fost prădată. Sau nu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI