Garanții

Într-o lume normală te bizui pe cel ce-ți oferă garanții. Și, când acestea vin din partea unui ministru, se cade să crezi că-s garanții incontestabile; ar putea fi înțelese chiar a fi garanții guvernamentale. Deși parcă nu total convinși (că deh, au fost destule cazuri în care ni s-au oferit garanții și una s-a zis, alta s-a – sau nu s-a – făcut) de garanțiile ministrului sănătății, cei 42 de salariați ai fostului spital din Solca (localitate care pentru Radio România Actualități încă ființează ca stațiune…) au acceptat desființarea spitalului. „Nimeni nu va rămâne fără serviciu”, i-a asigurat ministrul, tuturora promițându-li-se un loc de muncă la viitorul cămin de bătrâni propus în locul spitalului.
 

Dumitru TEODORESCU

Schimbarea soartei personalului spitalicesc solcan s-a întâmplat la 1 aprilie, dată ca oricare alta într-un calendar normal. Într-un calendar mincinos însă, 1 aprilie este o dată total… neserioasă, fiind ziua în care poți fi amarnic păcălit. Nu vor fi luat cei 42 în seamă semnificația aparte a zilei, așa că au acceptat concediul în aprilie și preavizul în mai, acum nerămânându-le decât trecerea în șomaj. Nici nu îndrăznesc să mai spere că vor avea din nou un loc de muncă, unul din care să producă valoare/bani și pentru întreținerea lor și a familiilor lor, și banii – puțini, mulți – care intră drept dări în vistieria statului. Politica seduce. Apoi abandonează.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: