Se stinge scandalul reparării străzilor distruse de intervențiile ISPA

➢ Din 23 de artere aflate într-o stare deplorabilă la începutul anului, de reparat mai sunt 7 căi de acces, lucrările urmând a fi încheiate în următoarele zile
 

Numărul străzilor stricate din cauza intervențiilor la rețele subterane de apă și cele de canalizare a scăzut, a declarat, ieri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Edilul-șef a remarcat că, față de începutul anului, când erau într-o stare deplorabilă 23 de artere, acum sunt în curs de aducere la starea inițială doar 7 asemenea căi urbane de acces. Constructorii din cadrul Programului ISPA au promis că vor termina reparațiile până joia aceasta, însă primarul se declară bucuros și în situația în care intervențiile vor ajunge la finiș la începutul săptămânii care vine. „A existat mult scandal pe marginea reparațiilor la aceste străzi, iar acum suntem la faza de finalizare. Este vorba despre lucrările în curs de la câteva artere importante, precum Calea Unirii și străzile Aurel Vlaicu, Petru Rareș și Aleea Lalelelor. Sper ca într-o săptămână să constatăm că au fost reparate toate aceste străzi, constructorii promițând că vor fi gata până joia aceasta”, a precizat ocupantul fotoliului din Areni la comandamentul de ieri de la sediul Primăriei. Ion Lungu a semnalat că pe componenta de canalizare, lucrările propriu-zise se află într-o fază finală, în grafic fiind și execuția de la rețelele de apă. Lucrurile sunt în ordine și la stația de tratare-epurare a apelor menajere, reprezentantul executantului spaniol declarând că inaugurarea obiectivului modernizat va fi făcută la finele lunii iunie, așa cum a fost stabilit. Reamintim că intervențiile din Programul ISPA au demarat în prima jumătate a anului 2008 și trebuiau să ajungă la linia de finiș la data de 31 decembrie 2010. Întrucât termenul nu a fost respectat, autoritățile sucevene au obținut o derogare până la 30 iunie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: