Bebelușul abandonat de mamă în ghena de gunoi a fost plasat ieri, de urgență, la un asistent maternal

„Considerăm că viața copilului a fost pusă în pericol, așa că am dispus plasarea temporară în regim de urgență a nou-născutului”, ne-a declarat Magdalena Isăilă, directorul DGASPC Suceava > Recuperarea micuței de către familie se va putea face doar în instanță
 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a instituit ieri măsura de plasament în regim de urgență, cu caracter temporar, pentru bebelușul abandonat de propria mamă într-o ghenă de gunoi din Rădăuți. Direcția a pus astfel în aplicare art. 64-65 ale Legii 272/2002 ce prevăd luarea măsurii plasamentului în regim de urgență, cu caracter temporar, a copilului abuzat sau neglijat. Pentru a ocroti copilul aflat în asemenea situații, această măsura poate fi dispusă și de directorul D.G.A.S.P.C. „Considerăm că viața copilului a fost pusă în pericol, astfel că am dispus plasarea temporară în regim de urgență a nou-născutului, la un asistent maternal. Doar instanța de judecată va cenzura această măsură, dacă va considera că este necesar, dar în ce ne privește am luat această măsură ca fiind singura corectă și legală”, ne-a declarat Magdalena Isăilă, directorul DGASPC Suceava. Reprezentanții DGASPC Suceava au primit ieri după-amiază și avizul medicului Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuți, care a diagnosticat-o pe O.T., fetița de numai 3 luni, ca fiind sănătoasă clinic, astfel că micuța a putut fi scoasă imediat din spital și dată în grija unui asistent maternal profesionist. Ieri s-au purtat discuții și cu tatăl copilului abandonat, convocat la sediul DGASPC Suceava, urmând ca și bunica maternă să aibă ceva de spus în acest caz, atunci când aceasta va reveni în țară. Mihaela O., de 24 de ani, din Rădăuți, mama micuței luată în grija statului, se află internată la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuți. Femeia și-a motivat abandonul bebelușului prin faptul că după naștere a suferit o cădere nervoasă. Fetița ei s-a născut la Londra, dintr-o relație neoficială.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI