În acest an

600.000 de lei pentru Catedrala „Nașterea Domnului”

Municipalitatea suceveană a disponibilizat de la bugetul local 100.000 de lei, suma fiind îndreptată spre Catedrala ortodoxă „Nașterea Domnului”.
 

Primarul Ion Lungu precizează că în perioada care a trecut din acest an, pentru susținerea lucrărilor de la impresionantul obiectiv de cult de la intersecția bulevardului George Enescu cu bulevardul Mărășești s-au mai alocat încă 200.000 de lei. De bugetul local pe 2011, Catedrala „Nașterea Domnului” va beneficia de fonduri totale de 600.000 de lei. Edilul-șef este de părere că finalizarea execuției, inclusiv pictarea impunătorului edificiu religios, presupune un necesar de zeci de milioane de lei. Din 2004, de când Ion Lungu s-a instalat în fotoliul administrativului din Areni, spre Catedrală au fost îndreptate mai mult de 3,3 milioane lei, 500.000 de lei reprezentând alocațiile guvernamentale. Pe de altă parte, tot de la vistieria municipală, echipei de handbal C.S „Universitatea” i s-au alocat acum tot 100.000 de lei, până acum handbaliștii suceveni alegându-se cu 300.000 de lei din totalul de 1 milion de lei promis pe 2011. „Primăria municipiului Suceava a mai achitat 1 miliard de lei vechi pentru echipa de handbal și încă 1 miliard de lei vechi pentru lucrările de la Catedrală. În acest an, am virat, în total, 3 miliarde de lei vechi la echipa de handbal și încă 3 miliarde de lei vechi la Catedrală, în ideea de a continua investițiile făcute la importantul edificiu bisericesc”, a declarat primarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: