Zilele Sucevei, strămutate din cauza săpăturilor la parcările subterane

Anul acesta, spectacolele prilejuite de marcarea Zilelor Sucevei nu vor mai avea loc pe esplanada Casei Culturii, în centrul orașului, din cauza lucrărilor de excavare la cele două locații ale viitoarelor parcări subterane, precum și a intervențiilor de placare cu granit a pietonalului aferent.
 

În acest sens, municipalitatea a purtat discuții cu conducerea Iulius Mall care, în urma unei colaborări, ar putea pune la dispoziție parcarea centrului comercial din Lunca Sucevei. „Zona centrală este ocupată de lucrările de amenajare a parcărilor subterane și de reabilitare a pasajelor pietonale. De aceea, nu vom putea să organizăm spectacolele dedicate zilelor orașului în centrul Sucevei. Ne-am adresat pentru un parteneriat conducerii Iulius Mall și așteptăm un răspuns oficial, în așa fel încât să putem ține respectivele manifestări în parcarea hipermarketului, care are o întindere mare”, declară edilul-șef Ion Lungu, adăugând că parteneriatul va fi supus aprobării plenului deliberativului local. Lungu spune că, în acest an, ca urmare a crizei financiare, bugetul dedicat sărbătoririi Zilelor Sucevei este de austeritate. Astfel, din pușculița municipală se vor aloca doar 50.000 de lei, o contribuție financiară urmând a avea și Iulius Mall. Anul trecut, primăria a alocat tot 50.000 de lei, manifestările având loc pe 24 și 25 iunie. În 2009, Zilele Sucevei au fost marcate în perioada 24-28 iunie, de miercuri până duminică, bugetul local disponibilizând mai mulți bani, respectiv cu 20.000 de lei în plus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: