Corpul neînsuflețit al lui Filaret Moțco ajunge azi acasă

> Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filaret Moțco va fi înhumat sâmbătă, la Izvoarele Sucevei > Președintele a semnat ieri decretul prin care i s-a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios“.
 

Filaret Moțco

Corpul neînsuflețit al lui Filaret Moțco, ucis la Centrul ONU de la Mazar-i-Sharif, în Afganistan, va fi adus în România vineri, 8 aprilie, la ora 8,10, cu o aeronavă TAROM, pe Aeroportul militar Otopeni, urmând să aibă loc și o ceremonie militară organizată de către Ministerul Apărării Naționale, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Doris Mircea – informează Agerpres. “După efectuarea operațiunilor specifice de trecere a frontierei, va fi organizată de către MApN o ceremonie militară la Aeroportul militar Otopeni, urmată de un moment în care cunoscuții și prietenii apropiați vor putea să prezinte un ultim omagiu. Va fi transportat cu o aeronavă militară către Suceava, de unde va fi preluat pentru ultimul drum spre Izvoarele Sucevei de către o unitate specializată a MApN. Pe tot parcursul drumului, corpul neînsuflețit va fi însoțit de un reprezentant ONU. Funeraliile la Izvoarele Sucevei vor avea loc pe 9 aprilie”, a precizat oficialul MAE. Purtătorul de cuvânt a menționat că Ambasada României la Islamabad se află în contact permanent cu reprezentanții misiunii ONU de asistență din Afganistan. Conform procedurilor, MAE a transmis comunicările privind acest caz Ministerului Administrației și Internelor, aceasta fiind instituția care gestionează baza de date cu evidența populației și care a înștiințat și familia cu privire la tragicul eveniment. Ambasada României la Islamabad a întocmit documentele necesare repatrierii cetățeanului român decedat. Un omagiu lui Filaret Moțco i-a fost adus, ieri, și de către președintele Traian Băsescu și șeful diplomației, Teodor Baconschi, care au semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Casa ONU – mai transmite Agerpres. Președintele a semnat ieri decretul prin care i s-a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios“. Expertul internațional Filaret Moțco, în vârstă de 43 de ani, a murit ca urmare a atacului din 1 aprilie asupra biroului Organizației Națiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, Afganistan. El avea o impresionantă activitate în cadrul relațiilor internaționale și al organizațiilor internaționale. A mai participat la misiuni internaționale în Centrul Operațional ONU din Kandahar, în misiunile OSCE de teren din Tadjikistan, în Federația Rusă, regiunea Caucazul de Nord-Cecenia, în Kîrgîzstan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: